Het werkboek

Naast het leesboek Weg van Filantropie  hebben Vera en Hans ook een werkboek gemaakt. Dit is te gebruiken door grote gevers én door non-profit organisaties. Het helpt hen in 6 concrete stappen om nader tot elkaar te komen, samen aan tafel te zitten en een route uit te stippelen om hun (goede) doel dichterbij te brengen.

 

“Ik denk dat organisaties nog teveel nadenken over wat ze zelf willen bieden en niet checken of dit aansluit bij de wensen van de gever.”

– Gerbren Deves, Coördinator Relatiemanagement Artsen zonder Grenzen

Waarom zou je het werkboek willen? 

  • Omdat je enthousiast bent geworden door het leesboek en hierdoor graag aan de slag wilt. Voordat je van start gaat kun je alleen best nog een paar tips en een praktische leidraad gebruiken.
  • Omdat je geïnspireerd bent door de GEEF-olutie die Vera en Hans in het leesboek introduceren. Je weet alleen nog niet zo goed hoe je hier handen en voeten aan kunt geven.
  • Of omdat je je huidige samenwerkingen wilt intensiveren. Je voelt je klaar voor een volgende stap, maar weet niet goed in welke richting je deze kunt zetten. Het werkboek helpt je een eind op weg.

In het werkboek vind je ook een (losse) routekaart. Hiermee kunnen grote gevers en non-profit organisaties samen aan de tekentafel zitten en de route voor samenwerking uitstippelen. Een extra versie van deze routekaart kun je opvragen via vera@nassau.nu of hans@nassau.nu.